5 trikova za savršene trepavice

Prirodan izgled sve je više u modi, ali to ne znači da možemo prestati koristiti maskaru. Čak štoviše, smanjena upotreba sjenila i olovki za oči stvara veću potrebu za naglašavanjem trepavica. Želite li ih učiniti savršenima, sve što trebate napraviti jest isprobati sljedećih pet trikova.

1. Obavezno koristite uvijač

Kad je riječ o trepavicama, boja nije jedino što je važno. Zapravo, najvažniji je način na koji ih se oblikuje. Iako to možda tako radite već godinama, zaboravite na korištenje maskare bez uvijača. Želite li savršene oči, trepavice ćete morati pažljivo uviti prije nego na njih počnete nanositi boju.

2. Prvi sloj mora biti crn

Mnogi poznati vizažisti inzistiraju na nanošenju baze za maskaru prije same maskare. Iako je to uistinu dobar savjet, trebalo bi se dodati da najbolja baza nije bijela, već crna. Imate li izbor između nanošenja bijele baze ili samo još jednog sloja maskare, odaberite potonje.

3.Nanesite maskaru na svaku trepavicu

Mnoge žene maskaru nanose samo na vanjske ili samo na srednje trepavice. Kao da sve zajedno mislimo da je najbolje na naglasiti ih baš sve. Međutim, baš to je jedna od češćih greški. Naime, trepavice najljepše izgledaju kad se maskara nanese na sve njih, od jednog do drugog ruba kapka.

4. Nabavite zakrivljeni štapić

Odabrati dobar štapić teži je posao od biranja dobre maskare. Većina je njih potpuno ravna, što zapravo nema nikakvog smisla pošto nitko nema ravne kapke. Trepavice nam svima rastu u nekakvom polukrugu, zbog čega je najbolje tretirati ih zakrivljenim štapićima.

5. Nanesite više slojeva na gornje trepavice

Donedavno su nam govorili da treba nanijeti jednak broj slojeva maskare na gornji i donji kapak. Međutim, ispada da nam oči izgledaju mnogo ljepše kad na gornjim trepavicama ima više maskare na donjim. Za donje je dovoljan jedan sloj, dok na gornje možete staviti dva ili čak tri.